En vanlig (och alldeles speciell) vecka

Boendet
Som volontär bor du i en härlig lägenhet i en levande stadsdel i huvudstaden Lima. Du delar lägenhet med 1-3 andra volontärer som också delar intresset av att hjälpa. Från er lägenhet tar du dig enkelt med buss (trafiken i Lima är intensiv, så att hyra bil eller cykla kan bli en utmaning) till turistdistrikten, shoppingcenter och Limas kust. Med buss tar du dig också till skolan där du kommer hjälpa och förgylla barnens dagar.

Skolan
Lokalen där Öppna Händer bedriver verksamhet är en skola för barn i olika åldrar. Kommunen har själv belyst de behov som finns i just detta område och det är detta behov vi med er volontärers insats strävar efter att tillfredsställa. I skolan värderas din hjälp otroligt mycket och du kan bidra massor med just din närvaro. Barnen kommer till Öppna Händers lokal för att få hjälp med sina läxor och därför blir din roll att stötta och hjälpa på det sätt du kan. Barn kommunicerar mycket genom lek, imitation och gester vilket har gjort det naturligt för både volontärer och barn att kommunicera trots språkskillnader. Vill du läsa spanska under tiden du är i Lima kan vi hjälpa dig med spanskalektioner på plats.

Skolan är öppen för barnen tre eftermiddagar i veckan, då kommer barnen efter sin ordinarie skola för att ta ikapp, få extra hjälp eller bara umgås med volontärerna och varandra. Som volontär är du på plats dessa tre tillfällen och stöttar, hjälper och leker med barnen. Men som du räknat ut blir det fyra dagar varje vecka då du inte är verksam i skolan – dessa dagar vill vi lämna till att upptäcka Limas härligheter, plugga spanska, lära dig salsa eller kanske hinna med en resa till Machu Picchu.


Logistiken

För att vi ska kunna hålla vårt löfte att 100% av de bidrag vi får går direkt till vår verksamhets syfte så står du som volontär för kostnaden för ditt boende. Detta ligger idag på 3000 kr/månad (ca 100 kr per dag), i denna summa ingår även service och mottagande för att du ska känna dig trygg och välkommen i din nya stad. På plats i Lima finns nämligen erfaren personal som har koll både på Lima som stad och dig och dina frågor som volontär. Bl.a. får du direkt hjälp när du landar på Limas flygplats, med guidning till lägenheten och i området.

Transport till och från skolan är väldigt billigt i Lima, du kan räkna med ca 15 kr per dag för de bussresor du gör till och från våra lokaler. Bussarna bjuder dig dessutom på en genuin upplevelse i sig där du får känna på stadens puls.

Även maten upplever svenskarna som billig i Peru. En vanlig måltid kostar 20-30 kr beroende på standard och restaurang. En finare middag kan gå på 50 kr. Som en riktlinje kan du räkna med att det kostar ca 100 kr per dag för de måltider du behöver.

Innan resan

Innan resan

Boka dina flygbiljetter i tid – vi hjälper dig gärna att hitta en resa som passar dig. Vill du redan nu leta resrutt rekommenderar vi att kika hos KLM, Delta Airlines och American Airlines. Flygbiljetterna kan vara så billiga som 6500kr om du bokar i god tid.

Kom ihåg att teckna den reseförsäkring som din hemförsäkring inte täcker. Vi på Öppna Händer skickar bara volontärer som har reseförsäkring för den tid de är iväg.

För att försäkra dig om din säkerhet och tydliggöra det ansvar du har när du åker med Öppna Händer har vi en värdegrund översatt i en skriftlig överenskommelse som du som volontär tar del av och godkänner innan din resa. Detta undertecknas sen av både Öppna Händer och volontären och fungerar som en säkerhet åt båda håll. Bekanta dig med vår värdegrund redan idag.

Kontakta oss

Du kan alltid enkelt nå oss genom att slänga iväg ett meddelande på Facebook.

Bli månadsgivare

Bankgiro: 642-7587

Organisationsnummer: 802452-7452

Läs mer här.

Håll dig uppdaterad
Gilla oss på Facebook
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev