Bli volontär hos Öppna Händer

Genom att fylla i vårt kontaktformulär som du hittar här så tar du ett första steg mot att bli volontär, att göra skillnad och även mot ditt livs resa. När du ansökt om att bli volontär kommer vi att kontakta dig för en träff där du får chansen att berätta mer om dig själv och då vi försöker hitta en lösning som passar just dig, dina önskemål och förutsättningar. Det är inte svårare än så att bli volontär hos Öppna Händer. 

Nästa chans att åka iväg är den 1 september 2018, vi ser fram emot att då kunna erbjuda en ny och fräsch lägenhet åt våra volontärer och även ett nytt projekt som kommer möjliggöra mer effektiv hjälp där den behövs.


Vi vill främja barns rätt till utbildning, mänskliga rättigheter och social utveckling. Detta gör vi på en nivå som passar de förutsättningar våra medlemmar och volontärer har.

Vad brinner du för?

Med engagemang och positivitet kommer man långt.
Brinner du dessutom för rättvisa, barns rätt till utbildning och utveckling passar du utmärkt som
volontär i Peru för Öppna Händer välgörenhet - Utbildning för utveckling.

Ålder, sexuell läggning, kön, nationalitet, hudfärg etc spelar absolut ingen roll. Huvudsaken är att du drivs av att stödja och hjälpa.

I Peru talar man spanska, men det är inget krav att du som volontär kan språket. Vid intresse erbjuder vi hjälp med spanskalektioner i samband med din resa.

Det finns ingen övre gräns för din vistelse och ditt engagemang i Öppna Händer*, men av praktiska skäl skickar vi endast volontärer för engagemang i Peru under en minimiperiod på tre veckor.

*Gällande visumregler i Peru begränsar besöket till 183 dagar under ett kalenderår.

    

Vanliga frågor och svar

Hur blir jag volontär?

Ett första steg är att kontakta oss. Resten ordnar sig. För att göra det enkelt har vi gjort ett formulär som du kan fylla i så kontaktar vi dig. Klicka här för att komma till det

Hur länge kan jag stanna i Peru?

Visum ges vanligtvis för 90 dagar för vistelse i Peru. Som längst får man under ett kalenderår (12 månader) vara i landet 183 dagar (ca tre månader) utan att söka om uppehållstillstånd.

Vad kostar det att volontärarbeta i Peru?

Hos Öppna Händer kostar det ingenting. För att vi ska kunna leva upp till vårt löfte att 100% av de bidrag vi får går till välgörenhet behöver du som volontär stå för ditt boende, 3000 kronor per månad och person. Självklart finns det alltid personer på plats för att ta emot och stötta dig som volontär. Vår personal på plats har erfarenhet av både Lima som stad och volontärarbete. Kontakta oss för mer information.

Hur bor jag när jag är där?

Öppna Händer erbjuder boende i lägenhet av normal standard, som du kommer dela med andra volontärer som är på plats samtidigt. Lägenheten ligger i en av de säkrare stadsdelarna i Lima och inom pendlingsavstånd till skolan.

Vad kostar flygbiljetten till Peru?

Priset på flygresor tur och retur varierar vanligtvis mellan 7500-11500kr. En bra idé är att titta på flera datum innan du bestämmer dig. Sök enkelt på Delta Airlines, KLM eller American Airlines.

Vad gäller angående försäkring?

Alla volontärer som åker med Öppna Händer behöver ha en reseförsäkring, kontakta ditt försäkringsbolag för mer information.

Kan alla volontärarbeta hos er?

Vi håller som sagt våra händer öppna för alla. Så självklart ser vi till att hitta något som passar just dig, oavsett vilka förutsättningar du har. Kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

Behöver man vaccinera sig innan resan?

För att se vilka vaccinationer som rekommenderas kan du besöka 1177 här.

Kontakta oss

Du kan alltid enkelt nå oss genom att slänga iväg ett meddelande på Facebook.

Bli månadsgivare

Bankgiro: 642-7587

Organisationsnummer: 802452-7452

Läs mer här.

Håll dig uppdaterad
Gilla oss på Facebook
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Funderar du på att engagera dig? Följ oss via mail och Facebook redan idag