Organisationen

Öppna Händer Välgörenhet är en ideell förening som verkar för ändamålet välgörenhet. Vi är en politiskt och religiöst oberoende organisation  och våra engagerade, såväl styrelse som volontärer är alla ideellt arbetande. Att få verka som en ideell förening regleras av Bolagsverket, ett av de krav som ställs är att medlemmarna inte gynnas ekonomiskt, varför Öppna Händer tydligt redovisar ekonomiska flöden och lovar att det ekonomiska stöd vi får oavkortat når våra områden i Peru. Läs mer om bolagsformen här.

Föreningen består av en styrelse samt volontärer som bidrar med vad de känner att de kan och hinner med. Men vi vore ingenting utan våra medlemmar. Som medlem får du inbjudan till de stämmor vi har under året, där du har rösträtt och möjlighet att komma med idéer och förslag och driva egna frågor. Allt engagemang uppmuntras i Öppna Händer. Medlemsavgiften på 100kr betalar du i början av varje kalenderår och medlemskapet gäller då för ett år.  Som medlem har du även möjlighet att bli invald som ledamot i Öppna Händer styrelse. Läs mer om hur du bli medlem här.

Det här är vi

Vi som har förtroendet att driva Öppna Händer är:

Lovisa

År 2013 åkte jag själv till Lima, Peru med Öppna Händer för att volontärarbeta. Jag var där och hjälpte till i Öppna Händers skolor under sex månader och utvecklades på fler sätt än jag trodde var möjligt. Sen dess har intresset för Sydamerika och speciellt Peru vuxit och viljan att fortsätta bidra med det jag kan likaså. Vi kan inte själva förändra allt, men alla kan göra något - därför är jag stolt en del av Öppna Händer.

Josefin

Jag har alltid haft ett stort intresse för att hjälpa andra människor samt att minska orättvisor i världen. Jag har bott i Colombia i tre år och älskar värmen och kärleken som finns i den latinamerikanska kulturen. Tyvärr finns det även både fattigdom och stora samhällsklyftor vilket inspirerat mig till att hjälpa där det behövs. Därför är jag väldigt glad att jag får vara med och utveckla Öppna Händer.

Sebastian

Efter att ha volontärarbetat och besökt Peru i omgångar sen 2005 såg jag och några peruanska kompisar att det fattades stöd i vissa områden, därför grundade vi Öppna Händer i januari 2010. Jag har sett med mina egna ögon hur mycket man kan göra med så lite. Det är onekligen tillfredsställande att se hur ett barn som är 10 år som inte kan läsa eller går i skola ett år senare går i skola med jämnåriga och är ikapp i skolan.

Kontakta oss

Lovisa: 073-543 51 30
Josefin: 072-049 68 01

Du kan alltid enkelt nå oss genom att slänga iväg ett meddelande på Facebook.

Bli månadsgivare

Bankgiro: 642-7587

Organisationsnummer: 802452-7452

Läs mer här.

Håll dig uppdaterad
Gilla oss på Facebook
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev